Seniorresor

De som älskar att resa och känner att arbetet har begränsat möjligheten att se världen får som pensionär mycket tid till att resa. Antingen kan man boka sina resor själv eller så kan man vända sig till resebyråer och pensionärsföreningar. Glöm inte heller att utnyttja pensionärsrabatterna!

På frågan om vad vi vill göra när vi blir pensionärer är det många som svarar ”Ut och resa”. I en undersökning gjord av Fora säger över 50% av kvinnor och en tredjedel av männen att de vill resa mera när de blivit pensionärer, läs mer (PDF)

Idag erbjuder många resebyråer specialanpassade resor för seniorer. Ofta kan det handla om resor med speciella teman, rundresor eller aktiviteter där du får träffa och stifta nya trevliga bekantskaper med andra pensionärer i en trevlig miljö.

Medlemmar i pensionärsföreningar som t.ex. PRO får möjlighet att åka på specialanordnade resor för just pensionärer. Det kan vara resor på olika teman med olika grad av schemalagda aktiviteter och besöksmål.

Bara för att man blivit senior kanske man inte vill ha lugn och ro på sin resa. Det är många som är aktiva och pigga som vill aktivera sig och kanske rent av träna fysiskt. Springtime Travel har tagit fram speciella resor för +55 åringar som vill hålla igång. Training Camp Senior och Aktiv Senior är namnen på temaresorna. Se mer på Springtime Travel.

Reserabatter för pensionärer

Om du ska ut och resa kan du hålla nere kostnaden genom att boka till pensionärspris. Många resebolag inom tåg, flyg och buss har specialrabatter för studerande och pensionärer.

Priserna kan ibland vara så låg som till 50% av ordinarie pris. Ibland måste du kunna styrka att du är pensionär genom att visa upp ett pensionärsintyg. Det kan du beställa på Pensionsmyndigheten.